Home » 2014 » August » 31 » Ego kaitsemehhanismid, Maria Teiverlaur
11:45 AM
Ego kaitsemehhanismid, Maria Teiverlaur

Ego kaitsemehhanismid

Maria Teiverlaur

 

Ma olen nii palju üritanud öelda inimestele, et ma tean mida ta tunneb ja siis hakanud kirjeldama seda tunnet. Aga ühel päeval oli mul vaja mõnda raskete sõnadega raamatut, psüholoogia valdkonnast, ja mu ema andis mulle selle. Pärast seda, kui ma seda natukene aega uurinud olin, siis ma mõistsin, et too Maria on suutnud ka osasid minu tundeid, või noh, edasi lugedes saad teada, et ego kaitsemehhanisme, kirja panna. Kohtasin palju tuttavaid käitumisviise mida ma elus olen näinud tülides, depressioonides ja tüdinumustes. Ka kõik sellest raamatus ei olnud mulle tuttav.

No näiteks on mulle kaunis tuttav intellektualiseerimine, mis on Ego kaitse, kus abstraktse mõtlemise ja üldistuse tegemise abil kontrollitakse ja vähendatakse oma häirivaid tundeid. Ma küll hetkel kirjutasin raamatust selle maha, kuna ma ise seda tunnet ei ole kunagi osanud kirjeldada. Nüüd kui ma sellele aga nime tean, siis ehk oskan ma ka seda nime üks tark hetk kasutada. Oli küll ka kohti, millele ma ei saanud pihta. Osad nendest seletas mu ema lahti.

Mulle see raamat väga meeldis, isegi kui see ilukirjandus polnud, aga ta rääkis lihtsalt millestki, mida mulle meeldis lugeda. Küll kahjuks ma arvan, et oma suhtlusringkonnas mul küll kedagi pole, keda võiks veel taoline raamat huvitada.

Näiteks on siin ka välja toodud meie tihti kohatav ego kaitseviis, mis on nimelt eitamine. Kindlasti kohtad seda palju. See on kirjaniku arvates kõige varasem ja lihtsam Ego kaitsemehhanism. Minu arvamus on samas ka see, et isegi kui see algeline on, see võib alatihti töödata.

Raamatu lõpus, enne kasutatud kirjandust ka tabel, kus on väljatoodud kindla toimetulekuprotsessi kõik etapid ja sisud. Päris põnev oli esimene kord see tabel leida ning siis mõista, et kuule, seda tunnet ma olen ju tundnud!

Kõik kes on varem tundnud tunnet, et tahaks kellelegi mingisugust tunnet selgitada, soovitan ma seda raamatut, siit võib kaunis palju üllatusi leida. Aga ma siiski mõistan, kui keegi teist huvi ei tunneks, kuna see on mu individuaalne huvi, mida nii väga palju ei leidu.

Category: lugemispäevikud | Views: 869 | Added by: karl | Rating: 0.0/0
Total comments: 1
1 Fadir  
0
Some men in this region wear too long pants/trousers

Name *:
Email *:
Code *: